Itinerari 9 – Per les Fonts naturals de Palau de Plegamans i Solità

Arribarem amb autobus de la linea de Sagales a Palau de Plegamans, i caminarem per l’antiga carretera direcció a Caldes. La deixarem per entrar pel carrer principal del Barri de Dalt, que abans era un camí de terra, ara es totalment asfaltat i que porta desprès de creuar la riera de Caldes a l’antiga Granja – Masia de Sant Roc en uns 25 minuts.

Desprès de creuar la Riera, deixarem un camí a la dreta i seguirem pel que fa una mica de pujada que al poc a la nostra dreta veurem un grup de grans arbres plataners, es on esta la Font de Sant Roc.

En l’actualitat es troba en molt mal esta de conservació. Anys en rere, havia estat un gran lloc de reunió els dies festius, de famílies en el seu berenador. La seva abundant aigua va a parar a una bassa doble, desprès el desguàs de l’aigua sobrant, va directa als conreus propers.

Deixarem la Font de Sant Roc, i agafarem el camí que avanç aviem deixat, ara està a la nostra esquerra. Es de terra, i passarem entre el bosc i uns xalets, desprès uns camps i a la seva part mes esquerra trobarem la Font de Can Pujol.

Esta al vell mig d’un bosc de Pins i alzines molt antics i de gran vellesa. Aigua fresca i abundant. Te en les seves rodalies, moltes explanades per gaudir de la natura que ens rodeja. Igual que l’anterior, dona l’aigua a una gran Bassa .

La Font de la Riera de Can Pujol :Esta situada per sota de la Font de Can Pujol, a uns 5 minuts i a peu de La Riera de Caldes, a la seva banda dreta. Es molt abundant el seu cabal d’aigua.

Popularment , es creu que es el sobrant de la Font de Can Pujol. Nosaltres creiem que la seva beta d’aigua es independent una de l’altra. Les dues Fonts que pertanyent a la Masia de Can Pujol, es troben dintre del Municipi de Caldes de Montbui.

Des de Can Pujol , son varis els camins que podem anar fins la Finca de Torre Marimon, de la Diputació de Barcelona. Una petita carretera asfaltada ens pot portar, o bé, per dintre del bosc i passant per la depuradora, també arribarem a la Finca d’ensenyament agrícola i forestal. A les afores trobarem una petita Àrea Recreativa amb la seva Font, cal dir que es d’aigua clorada de xarxa.

Punt final : Podem fer el mateix camí per tornar a Palau o per la carretera, que no us recomanem per volum de cotxes, o be, podem esperar el bus de linea a peu de la cruïlla de la carretera de Torre Marimon amb la de Caldes.

Tot el recorregut el podem fer amb un matí, no te desnivells notables, i molta ombra al estius, es apte per tota la família.