Itinerari 10 – Per les Fonts naturals de Caldes de Montbui

Ens dirigirem a peu pels carrers de Caldes, ens trobem en una població de Balnearis, com son el de Roquetes, La Vila de Caldes, Termes Victòria. Podríem dir que tots els carrers portant a la mateixa plaça, on esta la Font del Lleó. Pot ser, la Font mes calenta de Catalunya, 75 º de temperatura. Molta gent recull aigua per cuinar.

Font del Lleó

Front la Font del Lleó, a l’altra banda de la plaça, estan els Banys Romans, que es aconsellable visitar. En dirigirem a l’antiga carretera que passa per dintre de Caldes, direcció a Sant Feliu de Codines. Al sortir de la població i a ma dreta trobem l’aparcament del Restaurant del Remei. Al fons trobarem a peu de paret la Font del Remei, esta dintre d’una balla metàl·lica.

Font del Remei Font del Dimoni

Ara, passem entre el Restaurant i el Santuari del Remei, un camí que per sota de la carretera ens portarà en pocs minuts a la Font del Dimoni, a peu de la riera. Es de gran cabal d’aigua i molt concorreguda.

Tornarem a Caldes per l’antiga carretera, girarem a la nostra dreta direcció a Poliesportiu, que esta passant el pont de la riera. A la dreta deixarem un gran parc, que us aconsellem visitar. Agafarem un camí de terra durant uns 5 minuts i passarem pel costat d’una granja, seguirem i abans d’una segona, agafarem un camí a la esquerra que a un minut trobem la Bassa per Rec.

.Seguirem per el mateix camí, fins trobar a uns 2 minuts, un petit camí que baixa al llit del torrent, on esta la Font de les Escales. Es de poc cabal tot l’any. Pujarem per les escales fins arribar a un camí ample i girarem a la dreta, en uns 6 minuts el deixarem per agafar un estret camí que baixa al torrent, una vegada que el creuem, s’enfila fortament, no el deixarem pas, fins arribar en uns 10 minuts a la Font d’en Gorg d’en Pèlags.

Es una font que el seu cabal es constant tot l’any.

Font de les Escales Font d’en Gorg d’Pèlags

Finalitzarem en aquest punt l’Itinerari

Ramón Solé Lacomba