Itinerari 8 – Per les Fonts naturals de Castellar del Vallès

Hem arribat a Castellar del Vallès, amb vehicle propi o amb el autobús de linea des de Barcelona o Sabadell. Serà un recorregut molt senzill, inclòs el podríem fer amb el nostre vehicle… millor es caminar, serà un matí i  apte per tots. Ens dirigirem a la part mes nord de la població i agafarem el camí de terra en direcció a Can Cadefalc o a l’Ermita de Puig de la Creu. Fem camí, per la dreta tenim conreus i a l’esquerra bosc. A un 15 minuts i a la dreta del camí, trobem la edificació de la Mina, que subministra l’aigua a tots els conreus propers mitjançant uns petits canals.

Conreus regats per l’aigua de La Mina                           Font dels Cassots

A poca distancia agafem un camí a la nostra dreta, que fa una certa pujada , no massa lluny trobem una explanada i la Font dels Cassots. En la part superior està la casa. Aquesta font es molt apreciada per la gent de Castellar. Tornem al camí principal,  a pocs minuts troben una antiga tanca de la finca de Can Canyelles, nosaltres seguim sempre pel camí principal, deixem el que indica per medi d’un cartell que porta directa a la Masia, front d’aquesta i a peu del camí , està la Font del Lleuré .

Font del Lleuré
Havia sigut una font amb un important cabal d’aigua, per això era molt concorreguda per la gent de Castellar, la seva explanada feia bo de passar el dia. Des de fa uns anys esta totalment seca.
A poca distancia de l’anterior i al costat , també dret del camí , es troba la Font dels Gossos , es modesta, entre unes roques tenim el broc de la font, que curiosament,  mai es seca. Excursionistes, ciclistes, volateries, casadors poden confiar amb l’aigua d’aquesta font.

Font dels Gossos

Altres Fonts de les Rodalies :

Prop de l’ermita del Puig de la Creu, està la Font de Gurri.
A l’antic camí de Can Padró a Can Cadefalc trobarem, a l’esquerra la Mina de Can Padró, es de molt poc cabal. Avui en dia, podem veure la canal que portava l’aigua a la Masia.
Prop de  Can Catefalc, entre el bosc de pins, està la seva antiga font.
La Font del Plàtans, està  del camí de Can Catefalc a Les Arenes, al costat del Torrent del Castelló.

Al donar per finalitzat l’Itinerari, tindrem que tornar pel mateix camí, fins Castellar del Vallés  Si ens troben en l’Ermita del Puig de la Creu , un camí molt pronunciat baixa per el costat de la Cantera, fins les primeres cases de Castellar, que son la referència per arribar sense problemes.