Itinerari 6 – Per les Fonts naturals de Palleja

Podem arribar amb el nostra vehicle o per medi dels FFCC. de la Generalitat. Prop de l’estació està l’Església, darrera trobem la primera, La Font de Pallejà . Es una de les Fonts del Municipi mes antigues. Era el punt de reunió de la gent de Pallejà, en l’actualitat casi està en l’oblit.

Ens dirigirem per els carrers mes a prop de les vies del tren, (Duran 2006 – 09 han estat en obres pel soterrament de les vies ) continuem uns 20 minuts, per trobar el camí que porta al nou Cementiri. Abans d’arribar, trobem un cartell que ens indica la possibilitat d’anar a la font de les Rovires o a la Font del Carinyo. Agafarem el camí de l’esquerra que està asfaltat i passa per davant de l’Institut de Pallejà.

Seguirem el camí que amb una forta pujada ens portarà fins deixar a la dreta la Masia, i a poca distancia a l’esquerra trobarem l’entrada del camí de la Font del Carinyo, fa molts anys era com un jardí de la Masia.

Tornem al camí principal, fem camí, ara es planer i passem entre bosc i algun conreu, a uns 15 minuts al deixarem per baixar per un caminet fins a peu del Torrent dels Bufadors, a un costat de la petita esplanada trobem la Font de les Rovires. Es un lloc molt acollidor per la seva vegetació. En èpoques de pluges, sota de la font, podem gaudir d’un petit salt d’aigua que forma el propi Torrent.

.

Creuem el torrent per un camí que desprès d’un 10 minuts trobem un altre mes ample que puja direcció al Turó del Bori ( que no arribarem), ara el camí fa una pujada lleugera fen un serpentegi fins al primer camí de la dreta ben marcat , l’agafarem, també fa pujada fins arribar entra un bosc de pins, cremat fa uns anys, trobem a la nostra esquerra la Font de La Teula. Abans era de cabal molt abundós, en l’actualitat la trobem durant tot l’any que surt, gota a gota.

.

Finalitzem aquí el recorregut matinal o d’una tarda d’estiu. Es apte per tu tom, donat que te pocs desnivells i la seva dificultat es casi nul·la. Per tornar a Pallejà, retrocedim fins el camí mes ample i baixem en pocs minuts fins a tocar el nou cementiri i per el camí asfaltat arribarem a Pallejà.