Itinerari 5 Per les Fonts naturals de Gualba

Ens trobem a peu del Montseny, a pocs quilometres de Sant Celoni, Gualba es un Poble molt tranquil, donat que la carretera acaba aquí, cal indicar que es punt de partida de moltes excursions prioritàriament per fer a peu i per BTT.

A poc d’entrar a Gualba, a la nostra dreta agafem el passeig del Montseny, i a poc un carreró que fa una certa baixada fins l’esplanada de la font de Can Blanxó. Es molt visita per agafar aigua o estar simplement a l’ombra d’aquest lloc tranquil prop de la Riera. Es molt abundosa i apreciada les seves aigües. Un petit camí baixa a l’antic safareig, avui ple de bardisses.

Font Can Blanxo

Tornem a la carretera o carrer principal de Gualba, passem pel costat de l’Església, que dintre de la seva plaça esta una font. Girem per el carrer Bisbe Pons, anem directament al Parc de la Riera on està la Font del Ferro. Esta al costat de les restes del Molí i d’un pont antic.

Seguim pel costat de la riera i a poc a l’esquerra trobem una mica per de munt d’una explanada la Font del Pont.

Font del Pont

Seguim pel camí al costat de la riera a uns tres-cents metres creuem una passera la Riera, on trobem la Font de l’Illa. L’aigua dona en una pedra de granit, graduada per un pedal la seva sortida. Es cuiros que l’ombra del raig es com l’agulla d’un rellotge de sol. Podeu consultar quina es l’hora ?

Font de l’Illa

Prop tenim el Cirerer d’Arboç de Can Prat, cremat l’any 1994 per l’incendi Forestal d’ aquella zona, era un arbust monumental, va morir i es com un record permanent d’aquell succés.

Podem finalitzar el recorregut en aquest punt. Ha sigut fàcil, planer i tranquil. En poc mes d’una hora i per les rodalies de Gualba.

Podríem allargar-lo i visitar el Parc del RACC., i les seves instal·lacions, algunes fonts i el gran Salt d’aigua o Cascada. ( 2 hores)

Font del Ferro