Itinerari 12 – Per les Fonts naturals de Rellinars

El recorregut està dintre del Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.
Rellinars es mes gran per les Urbanitzacions que per el poble mateix. S’arriba per la Carretera de Terrassa a Castellbell, sigui amb vehicle propi o com en linea d’autobús.  Son moltes les fonts enregistrades pel seu municipi, bona part d’elles estan marcades amb una senyal blava, podem demanar a l’Ajuntament o a algun establiment per la guia i mapa de fonts i altres llocs d’interès del municipi. Les d’aquest itinerari, les farem a peu des de la primera font, la dels Carlets, Ens dirigim al quilòmetre 13,6 on una pista baixa fins la Riera de Rellinars, allí esta la abundosa font dels Carlets. Des de sempre ha sigut un lloc de reunió de la gent, per menjar o per omplir garrafes de la seva aigua que surt d’entre unes llesques de roques.

Font dels Carlets                                                                   Font del Conill

Des de la Font dels Carlets, seguim ara a peu traspassant la riera, fa una mica de pujada fins arribar a una explanada. Des d’aquest punt, creuem novament la riera per agafar el camí de la dreta que puja al costat del torrent de la Font del Conill, a uns 25 minuts, a la dreta del camí i molt amagada esta la Font del Conill. Es abundosa. Al costat del torrent avia la primitiva font. Tornem a la Riera de Rellinars i mes a munt agafarem una pista a la dreta, que al costat del Torrent de Saiola va fent una certa pujada, a uns 30 minuts, i a l’esquerra, trobem  un caminet que baixa a la Font de la Saiola, es una Mentirosa, sols surt aigua en èpoques de grans pluges i durant pocs dies.
Seguim pel camí que de ve a un corriol que va fent una suau pujada, fins trobar un altre mes ample que gira a l’esquerra i puja fort fins la masia de La Calsina, abans i a l’esquerra hem trobat la Font del Clot, de poc cabal amb aixeta. Deixem la font del Clot per seguir camí a munt, fins la masia derruïda de La Calsina.
La Font del Solitari , es una font difícil de trobar, cal paciència i al final s’arriba.  De al costat de la masia, surt un camí direcció nord, seguim  uns  minuts fins trobar a l’esquerra un sender que agafarem, direcció al torrent, baixarem una certa distancia per aquest, fins pujar una mica, on es troba la Font .

Font del Clot                                                                      Font del Solitari

Cal intuir el recorregut, esta a uns 15 minuts de la masia de La Calsina. Si a la primera vegada no la trobeu no us preocupeu,  nosaltres barem d’anar tres vegades fins trobar-la i fer les fotografies. Va ser  construïda l’any 1949, es de cisterna amb una aixeta que regula el seu cabal.

Retrocedim fins la Riera de Rellinars, agafarem el camí ample que fa pujada i ben marcat a la nostra dreta. Sense deixar-lo ens portarà a la masia de la Boada, passada  aquesta anirem per el camí ja mes pedregós de l’esquerra fins trobar en un lloc molt bonic pel seu entorn i la vegetació, on esta la Font de la Boada. La font esta a l’interior d’una arcada o petita  cova  i al seu peu tenim la bassa.

Font de la Boada.

En aquest lloc donem per finalitzat el recorregut, tenim que tornar pel mateix camí fins la carretera o a la Font dels Carlets on tenim el vehicle.
Aquest itinerari, caldrà fer-lo durant un dia, es de dificultat baixa , recomanem que els nens o  infants no el facin , donat la llarga durada.

Ramon Solé Lacomba