Itinerari 1 – Per les Fonts naturals de El Figaró

Sortim de l’Estació de la RENFE, direcció al poble, per girar a l’esquerra en el carrer que avanç era la carretera a Vic, al tocar de l’ultima casa

i al costat dret està l’abundant font de Cal Andreu . Front de l’anterior, la moderna font nova de Cal Andreu. L’aigua es de la xarxa Municipal, anys en rera era natural i havia cua de gent per recollir en garrafes l’aigua.

Seguim el itinerari, i agafarem el primer camí que trobarem a la nostra dreta que puja pel costat de la Riera de Vallcarquera i avanç de creuar-la, a l’esquerra i al tocar la riera, trobarem la ben conservada font de la Noguera Punxaguda.

Seguim pujant fins el ample camí que ens portarà en uns vint minuts fins l’antic Molí i a l’esquerra esta la font del Molí. Es de bon cabal tot l’any. Creuem pel pont i agafarem cinc minuts un camí molt ombrívol fins la Font del Castanyer, es ben arranjada, en èpoques de sequera no raja aigua, està dintre d’un bosc mol bonic.

Podem visitar en la vall la seva antiga ermita de Vallcarquera. Des de aquest punt, una pista forestal ens pot accedir fins el Tagamanent.

A les Rodalies de El Figaró, hi han moltes altres fonts, com la dels Gitanos, d’en Llenes, de Can Cabona, del Pontet, dels Enamorats…

itinerari1

Per Ramón Solé Lacomba