Itinerari – 7 Per les Fonts naturals de Teià

Hem arribat amb vehicle propi o amb l’autobús de linea des de El Masnou a Teia.

Població del Maresme no massa gran, a pesar de la proximitat de l’Àrea Metropolitana, conserva encara el tradicional poble coster, te tots els serveis i amb boniques i notables masies per les seves rodalies.

Des del centre seguim pel el carrer principal que es la pròpia Riera, fins al final en el barri de Can Lledó. Allí esta una cruïlla de tres camins, agafarem el que esta mes a la nostra dreta i amb una antiga cadena en des ús, que ens portarà directament a La Torra, finca actualment abandonada. A ma esquerra del camí principal que ens porta directament a l’antiga masia de La Torra, i poc avanç d’arribar-hi, trobem el Llac i la Mina que li subministrava l’aigua, actualment completament seca.

Tornem al camí principal, deixem els antics corrals a l’esquerra, seguim fins a una cadena, a partir d’aquí, farà una pujada ben forta durant uns 20 minuts fins trobar el monument del Sant Crist. Es un punt per veure tot Teia als nostres peus. Deixem el camí ample per un mes petit de la dreta i tant mateix, agafarem un curriol que a poc trobem la font del Ocell.

Font ben arranjada, surt l’aigua de la boca del ocell. A l’estiu es seca. De la pica de la font un caneló porta l’aigua sobrant a un abeurador petit pels animals. Tornem al camí de sobre la font, a poc trobem l’edifici del Refugi, propietat de la Societat de Casadors de Teia. Sempre obert a tothom i molt net a seu interior. (Cal respectar-ho) Al seu costat està la Font del Refugi amb aixeta ( tanqueu-la si feu us.)

Des de aquest lloc, podem gaudir d’una vista esplèndida de Teia i rodalies.

Seguim pel camí d’amunt del Refugi, a poc en una gran baixada es fa un sender per desprès fer una forta pujada, anem ara entra una pineda fins trobar un camí ample, girem a la dreta en aquest camí, va planegem, passem per una lloc molt curiós, son unes gran roques que fan la nostra admiració per la seva bellesa.

A uns deu minuts mes, trobem la Font de les Piques. Una mina subministra l’aigua a la font. Es de poc cabal tot l’any. Podem sempre trobar “cap grossos dintre de les quatre piques “. Al poc arribarem al Cementiri i a Teià.

L’itinerari es pot fer en menys de tres hores. No es massa difícil, tu tom pot fer-ho. A la primavera podem trobar esparracs i a la tardor bolets en el bosc que passem i a l’estiu en la zona esportiva, comte amb una piscina molt acollidora amb un Restaurant casolà.

Ramón Solé Lacomba