Font de l’Avellaner

Petita i amagada font que brolla un rajolí d’aigua fresca de muntanya. El paratge és d’unes vistes inmillorables. No es pot assegurar la seva potabilitat. És una bona excusa per visitar el monestir de Sant Pere Cercada.

LOCALITZACIÓ

Quan entreu al Parc de Salvador, seguiu la pista forestal direcció a l’Ermita de Farners. Veureu com, en començar la pista, s’acaba l’asfaltat i es torna de sorra.
Seguiu-la i, a 4’4 km, trobareu el cartell que indica l’ermita de Farners a mà dreta i recte cap a Sant Pere Cercada, que és la vostra destinació. Seguiu recte 3’2 km direcció Sant Pere Cercada. Llavors, trobareu un cartell que indica que heu de trencar a mà esquerra per anar a Sant Pere Cercada. Seguireu la pista 2’6 km seguint sempre els cartells que indiquen Sant Pere Cercada i arribareu al Monestir.
Us situareu darrere del Monestir on trobareu els àbsis i baixareu un corriolet (hi ha un cartell que indica per anar a la font). A uns 80-100 metres arribareu a un cami més ample. Caminareu uns 300 metres cap a la dreta, seguint les marques de color blanc que hi ha als arbres que indiquen itinerari marcat. Pel cami, trobareu una bifurcació. Agafeu el cami de l’esquerra. Arribareu a una riera. Just quan la travesseu, heu de veure un cartell que indica que la font està a 20 metres seguint un petit corriol a l’esquerra, a tocar de la riera. Seguiu-lo i trobareu la font a mà dreta.
Coordenades decimals: Latitut 41,83350000 Longitut 2,60716667
Coordenades sexagessimals: Latitut N41°50.0100′ Longitut E2°36.4300′

[gmap photo=”true” center=”photos” ]